Monday, June 27, 2011

My 'BFR' buat hal lagi...

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

"hmmm...dah byk kali i dah bersabar dgn u..???i dh penat, leteh, asyik melayan kerenah u je..disebabkan u i bla...bla..bla..."...
opsss...em..nmpk mcm bergaduh dgn boyfreind pula kan bunyi nye...???:)..sbnarnya saya saja je kasi suspen sikit...tajuknya pn dah pikir yg cik girlfreind ngah bergaduh dgn en. boyfreind ...:)..jgn majuk ye MyBFR..gurau-gurau je...owner kamu ni tak sayangggg bangat pada kamu...;)

nk dijadikan cerita..hari ni nasib saya agak malang..bukan apa..lunch td sy dgn officemate, Pn Ayuni ajak dia temankan pergi byr ansuran kereta..pada mulanya dengan kak Yati, tapi last minute dia ada hal..so ajak Pn Ayuni teman kan..dia P.A Dekan/Dato'..so kena la balik sharp sebelum pukul 2..
niat memang nak pergi byr ansuran kereta je...tapi teringin sangat nak makan laksa di Restoran Cili Merah..hajat tak kesampaian bila nak ke Restoran tu..Tumpurature tiba2 naik lagi high..:( biasanya if off air-corn akan ok..tapi kali ni tak..saya dh pelik + dh mula pikir sbb baru minggu lepas pergi bengkel 'cuci' radiator..hmmm..dalam hati takpe la..buat relaks je coz saya dh lali ...

tapi saya dh rasa pelik ms on the way pergi bank....saya tanya Ayuni..dia mmg tak tahan sejuk, (lebih kurang mcm saya la, tak tahan sejuk):)

Mar : "Ayuni, rasa panas x??"
Ayu : Agak panas juga (dlm hati bukan ke ayuni ni tak tahan sejuk)"

 so saya kuat kan air-corn..sama juga , tak sejuk...saya agak risau..luck la dh dekat dengan bank..saya settle kan kerja saya dulu...lagi teruk bila on the way pergi Restoran Cili Merah...dan terpaksa  stop di tepi parking area Restoran Zam-Zam..Park kereta dan terus hantar ayuni pergi ke Teksi coz dia kena balik juga sebelum pkl 2..ayuni pula tak bawa purse..& ckp kat dia "guna duit mar je"

..tekak pun rasa dahaga..pergi 7E beli Coca Cola Vanila...(sbb tense, beli air ni)
tempat saya park kereta terlalu panas terpaksa saya kena cari parking kat tempat lain..tempat yang sesuai depan balai polis..

..ayuni tlg bgtahu boss...nk dtg ambl..tapi ckp xpayah coz nk pergi bengkel..
saya terpaksa call pomen yang saya pergi last week...dia suruh saya check kipas...sebelum tu kena hidupkan enjen..bila saya buat apa yang dia suruh...tak sampai 1 minit kereta dh berasapppp.....bertambah-tambahla saya panikkkk...saya sorang, ayuni pn dah balik...saya pujuk diri sendiri...sabarrr&relax.....

bila kereta berasap, saya ambk h/bag terus keluar lari jauh dari kereta...dalam hati...tak pernah berasap kereta ni...saya call kawan, 2 kali tapi tak angkat(15min pastu orgtu ckp : masa call kat surau katanya)....alternatif lain , call ayah dikampung...ayah suruh tgk air...bila tgk air, air kurang, air pl tak ada dalam kereta..cuma ada botol..hmmm..apa harus saya buattttt???? saya terpaksa tebalkan muka minta air di restoran depan McD..

apa yang saya ingat pomen ada cakap, if kipas tak berfungsi, ketuk cover kipas tu sampai berpusing...hmm...mcmmna ni...???.mcm2 perasaan ada masa tu..^_^..tapi kebanyakan org yang lalu lalang tak ada pula yg nak tolong..em..maybe saya buat muka cool je kot...:)

nak dipendekkan cerita bila sampai dibengkel @ Teluk Pulai..betulla sebab kipas dh rosak...tapi tak apa maybe kipas tu dh lama, pomen ada ckp juga minyak pelincir bocor, agak bahaya bila bocor akan terkena host getah & minta rujuk/tanya balik kat pomen yang repair kereta saya sebelum ni...

hmmm... sabar je la...bak kata "org tu"..'benda dh nak jadi, sabarrr  je la'..tapi ms on the way ke bengkel org tu call + msg & ayah asyik call...hmmm..saya faham  ayah risau sgt bcoz sy sorg (masa di parking tadi ayah asyik tanya parking kat man??saya nak terengkan pun susah/payah bcoz ayah pun tak tahu tempat tu...:) & takada org yang tolong...by theway..terima kasih ayah...anak mu selamat di sini....anak mu seorang yang berdikari..pergi bengkel sorang-sorang..:) terima kasih pada org tu jg bcoz ambk berat...:)

Tragedi hari ni...mmg tak dpt dilupakan...

1) terpaksa half day...
2) baju kurung basah (bcoz berpeluh pergi bengkel tak blh on air corn :( ) coz cuaca panas
3) kesian ayuni..pergi dengan dia mesti ada je something yg tak elok terjadi...hu2
4)kempunan nak makan laksa tapi tak dapat :(
5)bateri handphone pulak habissss...

tapi.....saya bersyukur..semuanya ok dan selamat..itu yang penting...:) saya berharap sangat tragedi ni tak berulang lagi...amin