Saturday, May 7, 2011

SUKAN PERSATUAN BADAN-BADAN BERKANUN (SUKANUN) KALI KE-7 UNIVERSITI MALAYSIA TERENGGANU 2011

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Part 1

hai kwn2...selamat hari sabtu..lagi 1 hari hari ibu kan....so jgn lupa semua ye...wish utk ibu tersayangg...:)

hmmm....06 - 14 Mei 2011 saya di Terengganu Darul Iman....lama tak??? bagi saya lama juga coz lebih dr 1 hari...:p

nak tahu kenapa kat Terengganu...

Badan-Badan Berkanun Malaysia every year menganjurkan Sukan Badan-Badan Berkanun (SUKANUN) yang kali ni Universiti Malaysia Terengganu (UMT) yang anjurkan...kiranya jadi tuan rumah la....

So..saya terpilih untuk mewakili UiTM bagi game Badminton Campuran...Lebih kurang 9 game UiTM sertai...antaranya Badminton campuran, lawn ball, futsal lelaki, bola tampar pantai, tenis, netball & etc...pagi Jumaat 06/05/2011 3 biji bas telah berlepas ke UiTM Kampus Chendering..so kitaorg menginap di sini je...tapi badan-badan berkanun yang lain kebanyakan di UMT..so diaorg dapat rasai suasana sukani di sana...

Alhamdulillah...bas UiTM sampai di UiTM Chendering pukul 6.50 ptg...lepas chek in bilik...disebelah malam, lbh kurang pukul 8 lbh saya& urusetia join team lawnball friendly dengan UMT..sampai di sana lebih kurang pukul 9.00.. game habis lebih kurang pukul 12 lebih...best jg tengok team UiTM..coz diaorg menang dengan UMT...:)..sambil tengok game tu..di padang UMT ada raptai untuk malam perasmian abu depan...ok juga persembahan mereka yang saya rasa terdiri dari student UMT sendiri...sempat juga saya snap pix...:)

lepas habis game kami berempat (kak Aslah, Dila& Ila, Dila & Ila baru je kenal :)makan di Batu Buruk..di Restoran Tenang Seafood 2.boleh makana kat situ sedap juga..lagi sedap bila kak Aslah ex-player lawn ball Malaysia belanja...thnx kak As..:)

tapi dalam happy aku kat sini..dalam hati siapa yang tahu...kalu ikutkan hati..saya tak sampai ke Terengganu ni...tapi disebabkan kesian kat coach & tak boleh tukar nama last minute  ..hmm..biarlah yang tahu je yang tahu ceritanya...tapi saya kuatkan semangat lupakan seketika masalah tu...tense memang tense..tapi apa kan daya terpaksa lalui/ telan juga walaupun pahit.sobsob T_T.harapan agar Allah s.w.t dapat membantu hambamu ini amin..

selamat menjamu mata....dgn pix yg sempat sy ambk..

 antara baju yg dapat..





sweater


 
yang takde dlm pix seluar & topi....


bas uitm dihatiku...convoi together2




 dah nk smpi...

 view pantai yg cantek..

friendly UiTM & UMT








kak Aslah merenung bola....

so..to be continue.....PART 2