Sunday, January 2, 2011

"kereta ku masuk 'wad' & insiden2 yg tak blh dilupa part II"

assalamualaikumm....

ok...saya nak continue cerita yg pending hari tu....

cerita saya hari tu berakhir denagn...'adakah kami tersalah rumah'???...
rupa-rupanya..kitaorg memang confirm tersalah rumah....malunyaa memang tak terkira...nasib baik belum menjamah makanan...
dengan muka yang penuh selambur & malu2 cipan...kitaorg keluar senyap2 keluar dari khemah...(saya rasa pakcik tuan rumah perasan..tapi kitaorang buat selamber je...)..hik2...

kami teruskan perjalanan juga ke rumah kenduri yg dimaksudkan...ambil masa 5 minit...tapi susah jg nak cari parking sebab masih ramai tetamu yang datang....dipendekkan cerita...masakan sedapp...enak...kenyang...alhamdulillah....



lebih kurang pukul 2.30 petang...perjalanan pergi ke rumah sepupu.(ina)..dia juga buat kenduri kesyukuran...(rumah baru) alhamdulillah....disana sempat solat zohor...then baru mkn....alhamdulillah...kenyang sgt....

pkl 5.00 petang...saya & ain ambl kereta....alhamdulillah ...on the way balik takada apa2 yg berlaku...walaupun risau bukan kepalang..takut terjadi apa2....so..just tunggu abg kama & pomen dtg utk repair...pada petangnya dapat call yg abg kama tak dapat datang esok sebab pomen demam...hatiku terdetik...(banyak betul dugaan)...mungkin hari isnin.....ok...

emm..memang betul..hari isnin abgkama dtg...dtg pukul 6.40 petang (hari ni adalah hari saya ambil sijil untuk 'anugerah cemerlang'...lepas ni saya akan ceritakan 'hari ini dalam sej.' dalam next topic ye....tunggu....:)...

lepas diperiksa dan di'tilek' kerata saya banyak problem...mungkin cecah RM400 ke bawah untuk repair... saya akur...banyak juga 'benda2' kecik yg saya minta tukar & repair....hampir 8 item...
5 hari saya guna kerata kancil milik foreman...kerata dia ok...not bad...:)
hari jumaat a.kama call..dia bgtau yg bil RM678...aku terkejuttt giler...ohhh tidak...bila dia bagitahu yg byk kerosakan...saya akur....
hari ahad...setelah kereta dah siap dibaiki...maka terbanglah duit aku sebanyak RM 600....:(..(saya pujuk diri sendiri...mungkin ada hikmah disebaiknyaaa...)saya redha.....