Saturday, May 28, 2011

MY HOUSEMATE WEDDING

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

hari ni 28 Mei 2011...hari Sabtu...

hari yang amat ditunggu2 Nur Syahiza Zainuddin & Asyhraf Raznan...hari yang penuh sejarah bagi mereka berdua...iaitu hari perkahwinan mereka..

pagi tadi upacara akad nikah di Masjid Shah Alam...pada sebelah mlm  majlis perkahwinan yang di adakan di Kelab Golf Shah Alam...Tema perkahwinan colour pink purple...hmmm minggu lepas kwn saya pun guna tema yang sama ..mmg cantik sgt..coz pink adalah my febret colour...:)
saya sampai di Kelab Golf tadi lebih kurang pukul 8.30mlm...bersama-sama dgn su, su (roomate) & tunang..ain & kwn dh tunggu di meja dewan...
Menu pun blh tahan..sedap juga...antara menu tadi..nasi minyak, daging masak hitam, ayam masak merah, pecal, papadom..dll..

Lupa saya nak bagitahu..bila sampai di meja pendaftaran tadi.saya terpandang seseorang di dalam dewan...(dalam hati 'betul ke ni???') hhmmm..memang betul la...Dato' Sahol (VC UiTM) pn datang...lama juga dia dalam dewan tu...beruntung la iza sampai VC UiTM pn datang...:)


Rasa sedih bercampur gembira bila housemate dh kahwin & keluar dari rumah bujang yang selama ni tiap2 hari jumpa..tapi sekarang dia dah kahwin..sempat juga saya snap beberapa keping gambar & bergambar bersama pengantin...pengantin tak lokek bagi senyuman walaupun pengantin lelaki nmpk leteh sikit...hehe..jgn marah ye Asyraf...


my wish for Iza & Ashraf :::::::::::::::>

DIDOAKAN..

a) diberkati olehNYA...
b) berbahagia hingga ke syurga..
AMIN.....

so tunggu saya upload gambar nanti ye...;)

register dulu..

tetamu ke hormat Dato' VC UiTM..


antara lauk...tapi ada lagi lauk lain..sy ambk yg ini je..:P

pengantin masuk ke dewan..




housemate & ex-housemate

my housemate & tunangnyaaa...






pengapit yg sporting...














hadiah yg K.A.M.I bagi...


Friday, May 27, 2011

Photoshop Hobby

 
gambar atas yg bercolour tu gamabar asal Aim....



keterangan gambar

a) saya edit imaga jadi black & white..
b) backgrounddi blurkan..
c) gambar tangan dan rambut..saya edit guna 'filter'
d) Tulisan atas tgn : nama Mohamad Fahiem Rizqin.


ok see u al again..babaiii...:)

Background Change

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Hai kawan-kawan...
hmm...saya nak bagitahu yang saya dh tukar backgroud blog ni...mesti ada yang perasan kan???
saya buat yang simple..tak heavy sgt..simple & just nice...:)

em..mcammana ok tak??tp realitinya saya pun agak boring dgn layout yang sama je...if saya boring..kawan-kawan lagi boring kan....sebelum kwn2 boring baik saya tukar layout & gambar saya yang agak berkurun dh tu....:p..bukan apa baru la semanagt sikit nak buka pages sy kan..hehehhe..

tapi background saya ni akan saya updated la..dari semasa kesemasa...bukan apa dalam apapun yang kita buat...if kita selalu updated dan buat sesuatu yang bari / lain yang lain...mesti ramai yang berminat nak tgk pages kitakan??:)

That why la background saya yg ni agak colourful and design anak remaja zaman sekarang....walaupun saya dah lepas zaman remaja...huhu...tapi tak apa la janji hati biar muda/remaja...:)

so...saya upload background yang sebelum ni & sekarang:::::::::>>>


Background lama...
 
background baru...

hmm..mcm mana ok tak?? :) if ok thnx...if tak ok...hmmm...pasni kena design lagi cantikla ...:P

okey babbai......

Tuesday, May 17, 2011

Happy Teacher's Day..

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Hari ni 16 Mei 2011.....

so saya nak ucapkan Selamat Hari Guru buat semua guru di seluruh dunia...tanpa guru siapalah kita...guru lah yang mendidik kita menjadi insan yang berjaya selain ibu bapa kita...so marilah kita sama-sama wish kpd kepada guru yang pernah mengajar kita, tak kiralah guru apa sekali pun..yang penting dia pernah mendidik kita....so kawan-kawan mari kita sama-sama wish k....:)
walaupun dengan hanya wish 'Selamat Hari Guru' pasti guru rasa dihargai...

di sini saya nak ucapkan 'Selamat Hari Guru' kepada cikgu sekolah rendah saya...

Sekolah Kebangsaan Kg. Relang 1991-1995

sprt cikgu Tambizi Ibrahim(catur,badminton,BM), cikgu Roslan(matematik), cikgu Daud, cikgu Aishah, sir Zulkifli (cikgu English)...yang saya tak sebut nama minta maaf la...

Sekolah Menengah Kebangsaan Jelai 1996-2000

cikgu Rozita Jabar(BM a.k.a guru kelas), cikgu Harison Hassan (sejarah), cikgu Azman Yahya (kimia), cikgu Muhalli Ramli (Tae Kwon-Do), cikgu Roslaini Hassan(matematik), sir Raja Zainal Harith(english), cikgu Zulkarnain Abdullah (geografi), cikgu Rus Ain Abdullah (sejarah), cikgu Add Math a.k.a Disiplin Tarmizi, cikgu Zaleha Amatilan (fizik), ustaz Rosli (agama)dan lain-lain...

hmmm...terlalu banyak kenangan pahit manis dengan cikgu-cikgu semua...masih terbayang dalam ingatan...kalau nak dingatkan kan kembali memang terlalu banyak...tetapi nasib baik ada FB..FB banyak membantu saya berhubung dengan cikgu2 saya...:) tq FB...:)

Harapan saya kepada semua guru-guru...
bersabarlah dalam mendidik anak-anakmu..sesungguhnya ibadah yang guru-guru lakukan tidak boleh dibalas dengan wang ringgit..terlalu banyak pengorbanan yang guru-guru lakukan untuk mendidik anak bangsamu...semoga dibalas olehNYA amin...

Sunday, May 15, 2011

SUKANUN UNIVERSITI MALAYSIA TERENGGANU 2011 PART 3

Assalamualaikum..dan Gud Morning...

hmm..mata pun belum nagnatuk..so blh la smbung SUKANUN Part 3..:)
hope kwn2 tak bosan ye..tak hbs2 story SUKANUN...:)
yela..lama sy kat sana lbh kurang 1 minggu, so byk la cerita kan???
tak sempat nak berstory kat sana, so sorylah ye..kat shah alam baru la free sikit...:)



tempat Player UiTM berkampung selama 1 minggu  UiTM Kampus Kuala Terengganu
UiTM vs MBPJ
 test court



my fren son namanya amsha....:)

hmmm...
utk SUKANUN kali niteam UiTM dalam group MBPJ &UnisZA...kesemua group patutnya ada 4 team..tapi kami bernasib baik coz group kami hanya 3 team je...
UiTM Kalah dengan MBPJ 7-0..amat teruk sekali rekod UiTM...tak pernah kaah sampai 7-0...tapi ta apa sememangnya team MBPJ terdiri dari pemain M'sia & Ex-M'sia..Dioarg memang layak menang..kiranya team kami kalah dengan team M'sia lahhhh...huhu..Antara pemain nye...Choo Chung Eng, Kuan Beng Hong, Ramdan Misbun, Ong Seu Hock..Zulfari Abdullah dan ramai lagi..saya pn kurg kenal sgt...
tapi esoknya team kami kalahkan Unisza 7-0...:)



jadual perlawanan
 
 

 stadium negeri Terengganu


MPSJ berjersi Maroon
dengan kawan lama di PJB dulu..dulu ktorg sama2 1 team..wakil PJB dapat no. 1..bangga sekejap..masatu...:) ..dia wakil UMK...


esoknya..pusingan per1..jumpa UUM 4-0..




UiTM vs UUM

                                                   UMT 4-3..so team ktorg dh kalah kpd UMT..rasa sedih jg tapi apa kan daya menag kalah adat bertanding...masateam kami menentang UMT.di court 3..team MPSJ pun ada game juga..sempat juga saya tgk Fairuzizuan dari jauh...blh juga saya tgk dari dekat pada mlmnya sebab team dia melawan UMT..menag dengan 4-0...so dptla masuk semi final..ye la...Fairuzizuanni kwn saya. Kami pernah sama-sama wakil daerah untuk player single ke Bota, Ipoh..Mungkin dia dh lupa @ dia still ingat..entahlah...



team MBPJ vs MAS (quater final)


tapi...dlm pada tu..saya syik terfikir kat ofis ....rasa nak balik je..mcm2 rasa..tak sedap hati, ssh hati..ntah la..hanya Tuhan je yang tahu perasaan saya kat sini...Batuk+sakit tekak pun makin menjadi2..sabar je la...trpaksa jugalalui walaupun sukar....:(

ptg rabu sempat juga saya & roomate  keluar mkn kat Pantai Batu Burok..boring jg duk dalam bilik...Nani kejutkan saya dari tidur sbb, pada sebelah mlm tak blh tidur panas+batuk nonstop...:(
so..bila fikirkan panas kat bilik, so saya pn  folow diarong mkn di A&W..lps mkn jejalan di tepi panatai sambil snap gambar...best jg...bergmbr sambil gelak2..almaklumla si Nani yg kuat sangat gelak..smpi sakit perut dibuetnyeee...so tgk la pix yg kitaorg sempat snap ye...


sblm keluar solat dulu...:)

 audian

 playerex-Msia...team MPSJvs UMT (quater final)
 Elly...dengan gaya seorang camerwoman...:p

 background dr tingkat 1

 yg sempat beli di Terengganu

p/ s : pix tepi pantai......tungguuu....;p

see ya on Part 4..;)