Sunday, March 27, 2011

Ekspo Selangkah ke UiTM 26 - 27 Mac 2011

Assalamualaikum...

Hai kwn2...selamat pagi dan selamat berhujung minggu....:)
hmmm...dah lama juga saya tak update blog saya ni....ye la busy sangat 2,3 hari ni...dengan persiapan untuk pertandingan IID peringkat fakulti, Ekspo selangkah ke UiTM lagi...macam-macam....'tak terkojo den dibuetnyo'...:p


23 hb Mac baru-baru kleuar result untuk SPM...so kepada adik-adik yang lulus dengan cemerlang tu akak ucapkan tahniah..dan yang kurang berjaya tu, janagn putus asa k...kalau dapat masuk universiti..belajar rajn-rajin buktikan kepada semua yang adik-adik boleh berjaya k...:)

tak lupa juga tahniahh untuk adik hafizah dapat 6A 3 B...tahniahh ye dik..akak doakan adik berjaya masuk Universiti yang adik nak k...:)

so...UiTM Shah Alam telah adakan ekspo ni bagi adik-adik/student yang nak tahu dengan lebih lanjut bagi memudahkan mereka melanjut pelajaran di sini...so saya kena bertugas wakil bagi fakulti saya...sebelum ekspo ni berlangsung pada sebelah petang hari Jumaat sempat juga kemas sedikit sebanyak di booth kami...tapi booth kami taksegah/secantik fakulti yang dah banayk pengalaman mengenai ekspo ni...ye la..fakulti saya ni baru je ditubuhkan pertengahan tahun lepas...so banyak benda yang kami kena belajar...

saya bertugas bermula 8.30 pagi - 1.00 petang....suasana dalam dewan Agung meriah sekali...terlalu ramai berpusu-pusu, jemmmmmm gilerrr....sampai saya nak pergi tandas pun bersesak-sesak...tapi ni la pengalaman pertama saya bertugas untuk ekspo ni....(happy ,ada 'vvsp' datang melawat booth...:) tapi letih sikit..:) 

tadi sempat juga saya dan kak yati round-round booth-booth di situ...dapat la juga memo pad, pen, pamplet & beg...cantik-cantik semuanya... macam biasala kami sempat juga snap gambar tadi....so enjoy with my pix k..:)

pix coming soon k....blm transfer la....:)


 nampak bz...:)

 peace...

 antara yg bertugas..

 dengan kak yati



 ramainyeeee...







 blkg....en. zainuri..lecturer a.k.a. cameraman...

sempat pulak yeee.....

babai....lepas ni pix 'hari inovasi' (IID) student pulak ye...tungguuu....:)

Sunday, March 20, 2011

pertandingan badminton inter Bendahari

Assalamualaikum....

Hai kawan-kawan...happy wekend day...:)
pergi mana hari ni...???saya banyak habiskan masa kat rumah je...
pagi tadi potong 1 kain...kain untuk buat baju kurung pahang...

hmm....terasa pula kesejukan..sebab kat luar hujan...nak kata lebat..tak lebat sangat..tadi baru je basuh + jemur kain...hmm...lambat la kering jawabnyaaa...

sebenarnya saya nak bagitahu yang kelmarin...12 Mac 2011...Pejabat Bendahari ex-tempat tempat kerja saya dulu ada buat Pertandingan Badminton Inter Bendahari...di bawah biro Sukan...ni lah buat julung kalinya Pejabat Bendahari buat tournament ni hampir 5 tahun lebih saya berkhidmat di Pejabat Bendahari...tapi...bila saya dah kelaur dari Pejabat Bendahari la..:(..tapi tak apa..saya terima sebab inilah masa yang sesuai  Kelab Kebajikan Pejabat Bendahari..(KKPB) adakan tournament ni...tapi disebabkan saya ex-biro sukan KKPB..so pengerusinya minta tolong saya jadi urusetia untuk tournament tu...so memandangkan saya memang minat dengan game ni & ex-biro..so saya pun tolong la...walaupun letih & hampir 1 hari saya kat Pusat Sukan, UiTM..

Best juga sekali sekali jadi urusetia...sebab sebelum ni saya jadi pemain..bayak juga benda baru yang saya belajar...tapi dalam hati memang nak main jeee...

tournament ni mula pukul 9.00 pagi ...& berakhir pukul 7.00 ptg...
lama juga kan...ni sebab final terus buat hari ni...
 antara yang bertanding :

a) BERGU PEREMPUAN : 4 PAIR
b) BERGU LELAKI : 28 PAIR
c) PERSEORANGAN LELAKI : KALAU TAK SILAP 12 ORG..

tahniah kepada semua pemenang...

Perseorangan lelaki : En. Onn Musa (Otai pemain badminton UiTM)
Bergu perempuan : Shohoku
Bergu lelaki : Otai (bergu ni pun otai bendahari jg):)

semua hadiah akan diberi masa Majlis Jasamu Dikenang anjuran Kelab Kebajikan Pejabat Bendahari..yang  diadakan pada 18 Mac 2011 ..masa ni saya pun dijemput/ yang dirai sebabbbb....saya dah jadi alumni kelab KKPB...sedihhh....:(..hmmm tak apa lah....hidup mesti diteruskan....:)

saya sempat juga snap picture untuk kenangan pada haritu...

so sorry....tak blh nk upload pula..next week k...:)

If tak sabar nak tengok blh la tenog kat Facebook saya k...klik "Mar Zarra"...:)

ni pix saya as urusetia...:)

 me & alina

 busy register player2

 ok tak pix ni??hmmm...ok jg...thnx hazril....snap nice pix...

urusetia2...en.khalil & en.shaari

babai...

Friday, March 11, 2011

My cute teddy

assalamualaikum...

hai kawan-kawan..
saya nak upload my cute pink teddy..tapi teddy ni lagi cute bila 'dia' bertudung...:D

tarrraaa......:D
cuteeee tak??? hehhe...

sebenarnya saya ada beli tudung dan shawl beberapa minggu yang lepas..saja suka-suka bagi teddy ni pakai jadi model sambilan..huhu








boleh jadi model tak????:p

"
"
"
"

 yang ni pulak kwn baik pink teddy ni...namanya blue teddy...huhu




tomeyynyaaaaa......ahaks....


My Roomate Birthday

Asssalamualaikum...

hai kawan-kawanku....sihat semua???
2,3 hari ni saya sibuk sikit sebab pindah office baru...letih juga mengemas kat office baru..

so saya nak bagitahu yang 2 Mac 2011 Birthday my roomate. sue...

tak tahu apa saya nak bagi untuk dia...sambil drive balik kerja sempat fikir & saya buat kad birthday untuk dia...:)

so ni la kad yang saya dah buat tu....simple je...15 min nya kerja...:p

:
:
:
;
:
;
:

oppsss sorry...picture tak boleh upload plak...:(
hmmm...apa yang tak kena ni...


yeayyyyyy...dh blhh!!!


Wednesday, March 2, 2011

PC Fair

Assalamualaikum....

Selamat Pagi & Salam Sejahtera....
Hari ni ada mood sikit nak bagitahu kepada kawan-kawan semua yang minggu ni dan minggu depan ada PC Fair lagi...Kalau ada PC Fair ni biasalah discount up to 50%-70%...wowwww...berabaloi-baloi...!!!!!:D

Ok ....PC Fair untuk bulan ni ada di dua tempat :

Fakulti Sains Komputer & Matematik...UiTM Shah Alam
bagi student & Staf UiTM mesti kebanyakannnya dah tahu sebab banting sudah terpampang di sepanjang jalan...

Tempat : Dewan FSKM
Masa : 10.00 pagi - 8.00 malam
Tarikh : 8-10 Mac 2011

Mid Valley

Tarikh : 3-4 Mac 2011

So..marilah kita beramai-ramai ke PC Fair..sebab...sebab....sebab....kawan-kawan pun tahu kan????hhehe...ok babai...