Friday, February 25, 2011

Minta Izin

Assalamualaikum....

di sini saya nak bagitahu yang minggu saya ada update sikit blog saya...hari ni baru berkesempatan nak bagitahu..:)

sebenarnya saya nak minta izin dekat penyanyi no. 1 negara...Datuk Siti Nurhaliza...penyanyi favourite saya...:)

minta izin...yang saya guna tajuk-tajuk lagu Datuk untuk blog saya...minta izin Datuk Ct ye...:)

untuk memudahkan kawan-kawan saya terangkan sikit tajuk2 lagu Datuk siti yang dah saya guna yang saya guna di menu side, up & down bar saya ...:)

untuk pengetahuan kawan-kawan tajuk lagu Datuk Ct yang telah saya gunakan ni tak ada sama sangat maksud bagi setiap 'title' saya..tapi saya dah cari yang hampir-hampir sama dengan maksud asal saya....(adoii... susah juga nak buat ayat ni..harap-harap kawan-kawan faham la yee...kalau yang tak faham tu, buat-buat faham la ye....:p)

a) Mar Zarra 'Situ Sana Sini' = Bahagian atas (Title Blog)
b) 'Tanpamu' = untuk iklan naffnang
c) 'Wanita' = profail
d) 'Seribu Kemanisan' = Facebook
e) Blog Archive = belum jumpa yang sesuai lagi....:(
f) Label = belum jumpa yang sesuai lagi....:(
g) New update = belum jumpa yang sesuai lagi....:(
h) 'Beradu diKhayalan' = Blog/website yang mesti tengok/ untuk rujukan
i) 'Tak Boleh Lupa' = blog kawan-kawan
j) 'Ku Mahu' = blog terhangat dipasaran
k) 'Bicara Manis Menghiris Kalbu' = lirik lagu
l) 'Melawan Kesepian' = Download lagu
m) 'DiTaman Teman' = Blog Kawan-Kawan ...

hmmm...setakat ni, ini jela la dulu ye....kalau ada tamabahn akan saya bagitahu k....:)

sebelum tu...untuk tatapan kawan-kawan...gambar saya & Dato' Ct...tapi bukan betul-betul...saya buat 'super impose'...jangan  marah...:D


saja letak gambar ni...Datuk Ct with my frind = Ira (Ira glamour sekejap awk ye...;)..masa ni Dato' Ct di UiTM....

*** gambar saya & Dato' CT coming soon ye......:p***


Monday, February 21, 2011

tarikh penting

asssalamualaikum...

tarikh 21 Februari 2011...adalah tarikh penting bagi...kenapa???biar saya & yang sewaktu dgnnya je yang tahu ye...(jangan marahhhh)...

hmmmm....malan tadi tidur agak lewat...rasa ngnatuk juga pergi office hari ni..tapi tak apa disebabkan banyak kerja hilang sikit rasa ngantuk...alhamdulillah dapat juga lalui rasa ngantuk hari ni...:)

hmmm....ok lah babai....

before tu see la ye...my latest picture...:)


kat office baru tapi office tamporary...hehe

Sunday, February 20, 2011

tips untuk potong kain

assalamualaikumm....


hari ni saya nak kongsi tips sikit macam mana nak potong kain yang lembut/licin & etc...
as tailor kena banyak besabar juga la bila potong kain yang lebut/licin cthnya kain chiffon...
tapi customer kena faham la bila tailor minta bayar extra lebih sikit sebab susah nak potong & ambk masa sikit...
kalau tersilap potong siapa yang kena tanggung kalau bukan tailor betul tak????

ok ikut step ni k..

1) bentang kain macam biasa...tak kira la atas meja panjang @ atas lantai...
2) lepas dah catit ukuran pada buku jahitan..ukur pula pada kian cth ukuran bahu...
3) bila dah tanda, potong sikit kain yang telah ditanda tadi...
4) bila dah potong, anda akan nampak benang-benang pada kain yang dipotong tadi...
5) kemudian..tarik benag tersebut sampai nampak kedutan pada bahagian kain tersebut...(tarik perlahan2)
6) bila sudah tarik, potong kain ikut ukuran benang yang kedut tadi...
7) ulang sampai kain habis di potong...
8) senang kan??? :)..

Selamat mencuba....!!!! kalau ada masa, saya sertakan gambar k...:)

baju kurung

assalamualaikum...

happy wekend day....hope enjoy with ur lovely family....

hmm... baru saja lepas masak ikan 3 rasa + sayur....dah siap masak baru la blh berbelog kejap :)
hari ni saya nak upload baju kurung customer....baju ni yang jahit hujung tahun lepas..tapi baru hari baru nk upload...pasni saya upload yang latest pula k...:)



kain susun tepi baju kurung...


baju kurung yang dah siap di jahit..
 baju kurung budak

 baju kurung budak 

 baju kurung pahang...siap ada sulam bunga pada bhg dpn..customer saya cakap kain ni beli dekap 'indon'



cantikkan corak sulam ni...

 baju kurng budak..


 baju kurung & kain susun tepi...


okey babai....


Wednesday, February 16, 2011

AMANAT VC 2011

assalamualaikum..

Amanat VC baru kali ni buat kat Dewan Agong , UiTM Shah Alam. Semua baru la VC baru, tempat
baru...:) tapi kehadiran staff UiTM untuk amanat kali ni diluar jangkaan...ramai sangat...sampai saya kena duduk atas tangga...kesiannn....:(
tapi tak apa...bila tengok view dewan yang cantik tahan je lah dari lenguh dan sejuk..sebab duduk atas simen....tapi pengalaman 1st pergi amanat ni memang best...kami bertiga dah sepakat nak jalan kaki saja untuk elak jem & susah dapat parking...jalan kaki ke sana ambil Masa lebih kurang 15 minit jg la...

so bila kami jalan belum sampai separuh jalan ayuni nampak teksi..kami sepakat naik teksi...bila dah turun nasib kami baik abg teksi cakap FOC..yelah  tak sampai 10 saat duduk dah turun sebab teksi tak boleh masuk jalan ke Dewan Agong...lepas je turun kami nampak  bas UiTM...nasib kami memang baik...kami naik terus sampai ke Dewan Agong....itulah ceritanya...tapi disebabkan kami nak balik awal..terpaksalah jalan kaki sampai ke office..letih juga dibuatnya terpaksa naik bukit...tapi kami berjaya sampai juga akhirnya...

so saya sempatlah snap beberapa keping gambar kat dalam dewan tu...mesti kawan-kawan tak sabar nak tengokkan...??? :)

 bahagian dalam dewan...VC tengan bagi amanat

 bahagian luar dewan....masa ni dah nak balik...

mar & ayuni


view yag cantik....

Rakaman Tom2 Bak musim yang terbaru pada 13hb sehingga 17hb Mac

  PENGUMUMAN...!!!!

Untuk adik-adik yg nak masuk tv...ada berita baik...:)

rakaman Tom2 Bak musim yang terbaru pada 13hb sehingga 17hb Mac di Filem Negara Petaling Jaya.

Tapi kalau nak join rakaman ini sebagai penonton, bolehlah buat tempahan tempat duduk dgn menelefon Astro bercakap dengan Unit TAG. ok babai...

Wednesday, February 2, 2011

hari anugerah cemerlang

assalamualaikum...

hai kawan-kawan..hari ni saya nak tunaikan janji saya haritu...
hmmm...janji apa tu???
ok dipendekkan cerita.....saya nak upload gambar hari anugerah cemerlang bagi tahun 2010...
saya amat bersyukur kepada NYA kerna dimurahkan rezeki atas pemberian anugerah dari ex-big boss saya....tqvm boss...insya'Allah saya akan kerja lebih baik lagi k..:)
so enjoy with my picture yaaaa...:)


snap picture outdoor di i-city...









semasa anugerah berlangsung


gambar ni saya snap sebab pihak FSSR
hanya bagi gambar je....(kira ok la yee...:)

 antara staf yang terima anugerah

 lepas terima anugerah



 ada makan-makan...makanan yang dihidangkan pun sedapp....



 sebelum pergi sempat snap gambar..hehe

sijil..

lebih kurang 600 org penerima anugerah..tak termasuk cawangan so...lama juga menunggu turn..sebab turn saya yang ke 400 ratus...tapi tak apa sekali sekala kan...suasana dalam dewan best juga sebab kebanyakan yang datang pakai pakaian yang cantik-cantik...so dapat juga saya cuci mata...mungkin juga kali pertama dalam perkhidmatan saya dapat anugerah ni...feel happy dan syukurkpdNYA ....

Tuesday, February 1, 2011

last day shida

assalamualaikum....

hai kawan-kawan....

hari ni 01 Februari 2011....dah bulan baru di tahun 2011...rasa sekejap je kan...pejam celik pejam celik...dah  masuk bulan baru....sungguh cepat masa berlalu...

sebenarnya saya nak bagi tahu yang my lovely friend...'shida' last day semalam kat office lama saya....sedih sangat...pagi semalam sempat jumpa dia sekejap kat kafetaria menara...sempat la berbual dengan dia...apa yang dia bagitahu dia bertolak ke sungai petani pukul 1 petang semalam...then saya dapat msg dia lebih kurang pukul 845pm yang dia dah selamat sampai...alhamdulillah....

hope dia suka dan bergembira ditempat baru....jangan sedih-sedih..hope juga dapat kawan yang baik-baik kat sana...

shida...kalau ko baca blog ni...

1) Love & miss  u forever
2) doakan kau happy kat tempat baru.
3) kalau ada masalah bagitahu ....
4) doakan ayah & mak kau cepat sembuh dan sihat selalu...
5) if boring-boring tu kau baca la blog ni k...:)
6) take a very good care k...


hmm....sebelum kitaorg pindah sebelum ni sempat dia bagi emel pada 02 12 2010 hari tu..dia bagi emel tu sehari selepas saya dapat surat pertukaran tempat bertugas...bila baca rasa terharu & sedihh...tapi saya kuatkan semangat...& tak fikir sangat pasal tu...lepas je saya baca emel tu...saya pun ada suprise untuk dia...so apa suprisenya???? baca sampai habisss k...;)

emel yang shida sent hari tu...

dearest marsitah,

i'm writing u this to let u know that :

I’m going to smile and make you think I’m happy, I’m going to laugh, so you don’t see me cry, I’m going to let you go in style, and even if it kills me.......


things won't be the same without u......

.

.

.

.


 

hate this empty feelin...........




luv u......


ni pula saya suprise kat dia......
(hasil CS3 & kreativiti saya....;)
dia memang sukakan kucing tapi saya geliiiii kucing..tapi bila saya fikir if saya guna background kucing maybe dia lagi suka....:)



cumilll tak???:)


so....sempat juga saya snap gambar dengan dia & kak ana (ex-officemate) dekat kafetaria pagi semalam...so enjoy ye dengan gambar ni....:)



mar & shida (walaupun dia senyum tapi riak muka nampak sedihh....) @_@

mar & kak ana


kak ana & shida (kebetulan ex-offismate pun ada sekali), so dia join la...


okeyyy...babai...