Thursday, January 27, 2011

Senarai Harga Baju Kurung Dan Baju Kurung Pesak Gantung

assalamualaikum...

hai kwn-kwn...
sebenarnya dah lama sangat nak upload gambar baju-baju yang dah saya jahit ni...tapi maklumlah tak berkesempatan .....so hari ni saya curi masa sikit untuk upload gambar baju-baju ni special untuk kawan-kawan...

untuk pengetahuan semua saya ada sikit buat side income...untuk mengisi masa lapang je...kalau wekend tak tahu nak buat apa...so dengan menjahit ni masa tu terisi sikit kan....tapi kekadang tu if banyak sangat tempahan/nak urgent sampai tak cukup masa dibuatnyaaa....:)

so kat sini saya senaraikan harga baju untuk tempahan:
so kepada semua yang ingin membuat tempahan jangan malu jangan segan ye...:)
sedia menerima tempahan mengikut ukuran badan dan contoh baju...

untuk tempahan : emel : ordinary_ledy@yahoo.com
                               F/B : search 'mar zarra' hantar msg je...
                                        ni wall saya

@

...post a comment k....:)
                              


************************************************************************************************************
Baju pahang/kurung (kain susun tepi) : RM28

Baju pahang/kurung (kain belah/selisih) : RM35

Baju pahang/kurung (piping dan tindih kasih) : RM30

Baju kurung kanak-kanak : RM12

Baju sahaja (pahang/kurung) : RM18

Kain sahaja (kain belah/selisih) : RM12

Kain sahaja (susun tepi) : RM10

Baju pahang/kurung (piping/lis) : (D) RM30 (K) RM13.50

Baju pahang/kurung (tindih kasih/jahit tindih) : (D) RM30 (K) RM13.50

Kain yang ssh dijahit & dipotong, cth : kain shifon : Extra RM5

Baju pahang/kurung (kain susun tepi) LINING : RM28 X 2 =RM56

Baju pahang/kurung (kain belah/selisih) LINING : RM35 X 2 = RM70

Baju pahang/kurung LINING (Baju) : Extra RM15

Baju pahang/kurung (kain susun tepi) LINING (kain) : Extra RM8

Baju pahang/kurung (kain belah/selisih) LINING (kain) Extra RM10

Bahagian Hujung Lengan Jahit Getah/Bercekak

* cth seperti pd gambar : RM31


Hujung Lengan Jahit Getah : RM5

Kain Hantar 3 Hari : Extra RM10

Kain Hantar 5 Hari : Extra RM5




Perkhidmatan Alter :

1) Potong Kaki Seluar

a)  Jeans & Slack  : RM5

2) Besar/ Kecilkan Seluar

a) Jeans & Slack : RM6



3) Besar/ Kecilkan Pinggang

a) Kain : RM8

4) Besar/ Kecilkan Baju

a) Baju Kurung (tiada Piping) : RM5.00 - 10.00
b) Buat Dhat : RM5



5) Tukar Zip

a) Kain (Zip Biasa)  : RM5.00

6) Pendekkan Labuh Baju Kurung
(potong & Jahit tangan/sembat) = RM8.00

7) Pendekkan Labuh Lengan
(potong & Jahit tangan/sembat) = RM5.00

 Dan lain-lain.........................


**********************************************************************************************************

disini saya kongsikan sikit baju-baju yang telah saya jahit wekend yang lepas...ada tiga pasang semuanya....colour yang sama..sebab boss housemate saya sponsor untuk kenduri...sedondon la...:)
baju yang telah dia tempah

i) baju kurung pahang (lis/piping) *bahagian hujung lengan bercekak/bergetah kain susun tepi
ii) baju kurung pahang (lis/piping) kain selisih
iii) baju kurung pahang (lis/piping) kain susun tepi

 sorry ye baju ni blm iron...:)
baju kurung pahang berpiping

 kain (3 helai)




* bahagian hujung lengan jahit getah/bercekak

nota : gambar baju-baju lain yang telah siap dijahit akan diupload nanti...so tunggu k...:)

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih kerana sudi komen =)