Thursday, January 27, 2011

Senarai Harga Baju Kurung Dan Baju Kurung Pesak Gantung

assalamualaikum...

hai kwn-kwn...
sebenarnya dah lama sangat nak upload gambar baju-baju yang dah saya jahit ni...tapi maklumlah tak berkesempatan .....so hari ni saya curi masa sikit untuk upload gambar baju-baju ni special untuk kawan-kawan...

untuk pengetahuan semua saya ada sikit buat side income...untuk mengisi masa lapang je...kalau wekend tak tahu nak buat apa...so dengan menjahit ni masa tu terisi sikit kan....tapi kekadang tu if banyak sangat tempahan/nak urgent sampai tak cukup masa dibuatnyaaa....:)

so kat sini saya senaraikan harga baju untuk tempahan:
so kepada semua yang ingin membuat tempahan jangan malu jangan segan ye...:)
sedia menerima tempahan mengikut ukuran badan dan contoh baju...

untuk tempahan : emel : ordinary_ledy@yahoo.com
                               F/B : search 'mar zarra' hantar msg je...
                                        ni wall saya

@

...post a comment k....:)
                              


************************************************************************************************************
Baju pahang/kurung (kain susun tepi) : RM28

Baju pahang/kurung (kain belah/selisih) : RM35

Baju pahang/kurung (piping dan tindih kasih) : RM30

Baju kurung kanak-kanak : RM12

Baju sahaja (pahang/kurung) : RM18

Kain sahaja (kain belah/selisih) : RM12

Kain sahaja (susun tepi) : RM10

Baju pahang/kurung (piping/lis) : (D) RM30 (K) RM13.50

Baju pahang/kurung (tindih kasih/jahit tindih) : (D) RM30 (K) RM13.50

Kain yang ssh dijahit & dipotong, cth : kain shifon : Extra RM5

Baju pahang/kurung (kain susun tepi) LINING : RM28 X 2 =RM56

Baju pahang/kurung (kain belah/selisih) LINING : RM35 X 2 = RM70

Baju pahang/kurung LINING (Baju) : Extra RM15

Baju pahang/kurung (kain susun tepi) LINING (kain) : Extra RM8

Baju pahang/kurung (kain belah/selisih) LINING (kain) Extra RM10

Bahagian Hujung Lengan Jahit Getah/Bercekak

* cth seperti pd gambar : RM31


Hujung Lengan Jahit Getah : RM5

Kain Hantar 3 Hari : Extra RM10

Kain Hantar 5 Hari : Extra RM5




Perkhidmatan Alter :

1) Potong Kaki Seluar

a)  Jeans & Slack  : RM5

2) Besar/ Kecilkan Seluar

a) Jeans & Slack : RM6



3) Besar/ Kecilkan Pinggang

a) Kain : RM8

4) Besar/ Kecilkan Baju

a) Baju Kurung (tiada Piping) : RM5.00 - 10.00
b) Buat Dhat : RM5



5) Tukar Zip

a) Kain (Zip Biasa)  : RM5.00

6) Pendekkan Labuh Baju Kurung
(potong & Jahit tangan/sembat) = RM8.00

7) Pendekkan Labuh Lengan
(potong & Jahit tangan/sembat) = RM5.00

 Dan lain-lain.........................


**********************************************************************************************************

disini saya kongsikan sikit baju-baju yang telah saya jahit wekend yang lepas...ada tiga pasang semuanya....colour yang sama..sebab boss housemate saya sponsor untuk kenduri...sedondon la...:)
baju yang telah dia tempah

i) baju kurung pahang (lis/piping) *bahagian hujung lengan bercekak/bergetah kain susun tepi
ii) baju kurung pahang (lis/piping) kain selisih
iii) baju kurung pahang (lis/piping) kain susun tepi

 sorry ye baju ni blm iron...:)
baju kurung pahang berpiping

 kain (3 helai)




* bahagian hujung lengan jahit getah/bercekak

nota : gambar baju-baju lain yang telah siap dijahit akan diupload nanti...so tunggu k...:)

Tuesday, January 25, 2011

........kami bertiga......

assalamualaikum....

hai kawan-kawan apa khabar???
sudah lama rasanya saya nak share gambar 'kami bertiga' tapi tak berkesempatan...
kami bertiga yang saya maksudkan ialah....saya, shida & kak yati

kisahnya macam ni....kisah ni terjadi awal bulan 1...kalau tak silap saya 7 Januari 2011 (jumaat)..kebetulan hari tu buat jamuan perpisahan di office lama untuk saya dan 5 orang staf yang lain..so pada sebelah petang kami bertiga berposing pula dekat CITU, UiTM...

so....tengokla ye....agak-agaknya ok tak kami berposing???? kalau tak ok jgn kutuk tau....^__^

kasut baru kami....white colour...=)


 'pelakon' terbaik..huhu

 nangka ni besarrr....tapi takut nak ambil...^__^

 cantik tak view kat sini???

 kak yati..

 shida...


 comel kan kami....(perasannn)













 tunjuk kasut colour sama...


sekiannn.....babai....

Friday, January 21, 2011

"akhirnyaaa....."=)

Assalamualaikumm...

selamat hari jumaat....
diharap hari ni dapat ditempuhi dengan penuh keberkatan dan keredhaan...insya'Allah..

pagi2 ni saya excited nak bgtahu yang 'akhirnyaaaa....'..=)

.....yg akhirnya dpt jg sweet pinky earphone.....
citernya mcm ni...kebetulan my best freind shida pun nk jg pergi PC Fair...so sblm ke sana kita org 'berdating' dl ...(lunch kat cafe baru dkt parking bertingkat)...so masa mkn tu sy dengan penuh excited (biasala cik mar if dh sukee sesuatu benda tu...mesti excited bercerita :p) berstory2 la kat shida....

bila dh smpi sana sy pun tunjuk la earphone tu...then dia tya yg mn...???dalam hati terdetik...knape dia tya yg mn?? niat just nak tunjuk kat dia je..tak sangka pula yang dia nak hadiahkan...owhh...dalam hati happy sgt....

to shida...tq v.m ....love u...=)...selamat bercuti & tk. cre..hope your daddy cepat sembuh...^__^

= shida jg ada bw 1 keping gambar ...gambar apakah itu....????
hhmmmm...tungguuu....:p

apa yg dia ckp hadiah b'day...in advance la coz my birday lambt lg 20 April 2011 ni...
hmmm....seperti biasa la ...pix nye sy upload nanti k....
so tungguuu........:p

kwn2 saya dah tunaikan janji saya.......saya snap gambar ear phone ni pelbagai angle...so tengok puas-puas k....=)








babai....

Wednesday, January 19, 2011

PC FAIR @ UITM

Assalamualaikumm...

kepada sesiapa yg sukakan gajet & mini shopping...blh la dtg ke Annexe & Dewan Sri Budiman UiTM Shah Alam...ada mini PC Fair
kat situ mcm2 aksesori...mmg excited sgt bila sy tgk very colourful & cantik2...=)....harga yg berpatutan terutama student...

So belum terlambat la if sape2 yg nk kesana coz hari ni last day...datang beramai-ramai ye...

dalam seronaok ber'window' shopping sambil2 mencuci mata..saya pun ada beli 'rumah'/casing utk 'mydear pink colour' external harddisc...beary2 da sweet..:) (pixnyee nanti sy upload k...:)

oppsss sblm terlupa...saya ada beli perfume Internity gred 2A...RM25.00....okey la kannn....:)

selain tu ada jg Book Fair...Chooclate Fair...Perfume Fair...& etc
so..datang lah beramai2 k...

nota : saya admire sgt 'ear phone' pink colour...sweet sgt...tapi kena fikir dulu walaupun harganya agak murah RM15.00jeee....bukan ape coz sy dh ada tapi tak guna smpi skrg...huhu(tapi tak se'sweet' yg ada dekat 'PC Fair' tu...^__^

Tarikh : 17-19 Januari 2011
Tempat Annexe & DSB, UiTM Shah Alam
Masa : 10.00pg -9.00 mlm

..........taraaaa......:).........

 tomeyyy tak???


 bhg dalam....

 seagate xternal


internity perfume....

Thursday, January 13, 2011

Mar Zarra di office baru...

Asalaamualaikummm....

hampir dua minggu saya tak update blog ni kan...biasa la di office baru...banyak benda yang nak stady...
dapat boss baru, kwn2 baru, semuanya baru laaa...
tambahan pula fakulti ni baru di buka 6 bulan yang lepas...
so mmg baru laaa....


so far saya di office baru ok...kekadang tu teringat kenagan pahit manis di office lama...normal la kan..bila difikirkan memang la sedih...tapi dah kehendak tugas dan tanggungjawab saya kuatkan semangat....insya'Allah saya dapat sesuaikan diri di office baru ni pelan2...

hmmm...saya pun dh  tak ada idea nak tulis :p
kepala tengah pening ni....(bia saya je la yang tahu...huhu)

ok babai......


ni pix last saya 'punch out' di ex-office...:(

Sunday, January 2, 2011

"kereta ku masuk 'wad' & insiden2 yg tak blh dilupa part II"

assalamualaikumm....

ok...saya nak continue cerita yg pending hari tu....

cerita saya hari tu berakhir denagn...'adakah kami tersalah rumah'???...
rupa-rupanya..kitaorg memang confirm tersalah rumah....malunyaa memang tak terkira...nasib baik belum menjamah makanan...
dengan muka yang penuh selambur & malu2 cipan...kitaorg keluar senyap2 keluar dari khemah...(saya rasa pakcik tuan rumah perasan..tapi kitaorang buat selamber je...)..hik2...

kami teruskan perjalanan juga ke rumah kenduri yg dimaksudkan...ambil masa 5 minit...tapi susah jg nak cari parking sebab masih ramai tetamu yang datang....dipendekkan cerita...masakan sedapp...enak...kenyang...alhamdulillah....



lebih kurang pukul 2.30 petang...perjalanan pergi ke rumah sepupu.(ina)..dia juga buat kenduri kesyukuran...(rumah baru) alhamdulillah....disana sempat solat zohor...then baru mkn....alhamdulillah...kenyang sgt....

pkl 5.00 petang...saya & ain ambl kereta....alhamdulillah ...on the way balik takada apa2 yg berlaku...walaupun risau bukan kepalang..takut terjadi apa2....so..just tunggu abg kama & pomen dtg utk repair...pada petangnya dapat call yg abg kama tak dapat datang esok sebab pomen demam...hatiku terdetik...(banyak betul dugaan)...mungkin hari isnin.....ok...

emm..memang betul..hari isnin abgkama dtg...dtg pukul 6.40 petang (hari ni adalah hari saya ambil sijil untuk 'anugerah cemerlang'...lepas ni saya akan ceritakan 'hari ini dalam sej.' dalam next topic ye....tunggu....:)...

lepas diperiksa dan di'tilek' kerata saya banyak problem...mungkin cecah RM400 ke bawah untuk repair... saya akur...banyak juga 'benda2' kecik yg saya minta tukar & repair....hampir 8 item...
5 hari saya guna kerata kancil milik foreman...kerata dia ok...not bad...:)
hari jumaat a.kama call..dia bgtau yg bil RM678...aku terkejuttt giler...ohhh tidak...bila dia bagitahu yg byk kerosakan...saya akur....
hari ahad...setelah kereta dah siap dibaiki...maka terbanglah duit aku sebanyak RM 600....:(..(saya pujuk diri sendiri...mungkin ada hikmah disebaiknyaaa...)saya redha.....






Saturday, January 1, 2011

"Happy New Year 2011"

~01 01 2011~

assalamualaikummm...
hai blogger2 sekalian...

~HAPPY NEW YEAR~

tahun baru ni biasanya kita akan kaitkan pasal umur...
bila tahun baru maka naiklah lagi 1 angka umur kita kan????
hmmm...tak apacuma nombor je....hati tetap muda kan????
itu yang pentingggg....:)


kepada yg menyambut hari lahir..saya nak ucapkan happy birthday...
emmm...hari ni birthday my lovely daddy ..En. Mat Hesa Mat yang ke 61...o1o11950...
harap ayah :
~dipanjangkan umur & dimurahkan rezeki...
~sentiasa mendapat kerahmatan & keredhaan dariNYA..
~sentiasa berbahagia disamping isteri, 8 org anak, 4 org menantu &  11 org cucu....=)
~kami syggg ayah dan mak...

erm....

ditahun baru ni harap segala azam baru tahun lepas yang belum terlaksana sila forwardla ke thn ni la ye....:p
jgn azam tahun lepas blm terlaksana ditambah pula azam yg baru....


harapan saya ditahun baru ni kita sama2 buat yg terbaik dari tahun lepas..buang segala kenangan2 yg sedeh, pahit & etc...kita buka buku baru..."BUKU 2011" okey???? :)

sblm tu nk tya kwn2 blogger....malam tadi korang celebrate new year kat mana????


@ i-city??
@ Dataran Merdeka??
@ Putrajaya??
@ KLCC??
@ Bukit Bintang??
kalau saya...jawapannya adalah...memang mengecewakannn...huhu

.......................jawapannya adalah......di rumahku hahaaahha.....janagan marahhh..............................



~.........okey....tata......& happy new year againn.....~