Friday, March 27, 2009

Nurin Fatehah Jelita's hair style..

Dek terpengaruh dengan sinetron 'JELITA' tv3, so comel fatehah sanggup potong rambut yg dulunya pjg sampai keparas pinggang skrg tgk la rambutnye pendek...tapi xpe janji dia suka...mama dia pun xkisah fatehah potong rambut pendek coz mama dia pun suke sinetron tu & susah bile nak pergi sekolah..tapi kesian jg dengan fatehah ni coz kat sekolah calssmate panggil dia 'jelita kecik' smpi dia pun segan...& cikgu nye pun tegur ckp xsesuai dgn rambut coz msh blaja...dia mengadu jg...tp bg semangat kat dia & dia ok...tapi yg paling kelaka adik pun sibuk nak potong rambut mcm kakaknye...blh bg alasan dalam loghat kedah..'adik ssh kalau nak tidoq malam kena selak rambut kat belakang...kakak sng ja tidoq...xpyh selak rambut, mama adik nk kerat rambut'..kesian kat dia...mama dia pujuk pastu ok...but Nurin Fatehah so cute wif her new style hair...congrats...!!!:)


Rambut Nurin Fatehah 'b4' potong

Deqsha

dari pandangan belakang

pandangan sisi kanan

pandangan sisi kiri

pandangan depan
sicomel Nurin Fatehah

Earth Hour...WE CAN DO IT..!!!!

Earth Hour merupakan acara tahunan yang diadakan oleh Tabung Alam Sedunia WWF, disambut pada hari Sabtu terakhir pada bulan Mac, yang mahukan kediaman dan pejabat untuk mematikan lampu yang tidak digunakan dan peralatan elektrik yang tidak digunakan selama satu jam untuk membangkitkan kesedaran ke atas perubahan iklim. Dikendalikan oleh WWF Australia dan Sydney Morning Herald pada 2007 & mendapat sokongan dunia pada 2008.

Google Goes Dark for Earth Hour
between involved country with earth hour


Sambutan seluruh dunia

Di Sydney, Australia, akhir Earth Hour disambut dengan pertunjukan bunga api.
[22]
Istana kerajaan
Danish, Amalienborg Palace dan GrĂ¥sten Palace, digelapkan atas arahan Ratu.[23]
Nelly Furtado mengadakan konsert bebas di Nathan Philips Square di Downtown Toronto untuk meraikan Earth Hour.[24]
Di Toronto, Ontario, Environmental Outreach Team dari mahasiswa
Universitas York menjalankan sesi maklumat Earth Hour pada keesokan, dan York University Observatory mengadakan sesi pertunjukan tambahan.[25]
Aktiviti melihat bintang diadakan di Toronto
Ontario Science Centre dan Richmond Hill's David Dunlap Observatory.[26][27]
Astronomy Ireland menggunakan teleskop berkuasa tinggi di Phoenix Park Dublin untuk membolehkan orang ramai melihat langit pada waktu malam, yang biasanya cerah pada waktu malam.[16]
Di Tel Aviv, Israel, sebuah konsert terbuka oleh
Knesiyat Hasekhel diadakan di Rabin Square. Tenaga yang digunakan untuk konsert ini telah dijanakan oleh sekumpulan pengayuh yang menggerakkan pedal jana kuasa. Keseluruhan tenaga dibekalkan oleh jana kuasa pembakaran menggunakan minyak falafel.[28]
Di Atlanta, CEO WWF US, Carter Roberts dan Datuk Bandar Atlanta, Shirley Franklin secara simbolik menekan suis raksasa yang disiarkan secara langsung di televisyen yang memulai gelombang pemadaman lampu di bangunan di bandar itu.
Di San Francisco, satu acara umum yang diadakan oleh WWF telah dihadiri oleh Datuk Bandar Gavin Newsom, pemain skateboard sekaligus meraih pingat emas Brian Boitano, Grateful Dead drummer Mickey Hart dan artis lain. Mereka berkumpul untuk menyaksikan lampu dipadamkan, mendengar muzik dari Jason Damato.
· Earth Hour merupakan acara tahunan yang diadakan oleh
Tabung Alam Sedunia WWF, disambut pada hari Sabtu terakhir pada bulan Mac, yang mahukan kediaman dan pejabat untuk mematikan lampu yang tidak digunakan dan peralatan elektrik yang tidak digunakan selama satu jam untuk membangkitkan kesedaran ke atas perubahan iklim. Dikendalikan oleh WWF Australia dan Sydney Morning Herald pada 2007,[1] dan mendapat sokongan dunia pada 2008.