Monday, March 30, 2009

Tudung

Akak yg ni je yang ade...ssh nak cr kaler merah...ini je yg ade dh g byk kedai...hope akak suke...yg abstrak ade tp kaler lain...mar beli yg ini jela...:)


Friday, March 27, 2009

Nurin Fatehah Jelita's hair style..

Dek terpengaruh dengan sinetron 'JELITA' tv3, so comel fatehah sanggup potong rambut yg dulunya pjg sampai keparas pinggang skrg tgk la rambutnye pendek...tapi xpe janji dia suka...mama dia pun xkisah fatehah potong rambut pendek coz mama dia pun suke sinetron tu & susah bile nak pergi sekolah..tapi kesian jg dengan fatehah ni coz kat sekolah calssmate panggil dia 'jelita kecik' smpi dia pun segan...& cikgu nye pun tegur ckp xsesuai dgn rambut coz msh blaja...dia mengadu jg...tp bg semangat kat dia & dia ok...tapi yg paling kelaka adik pun sibuk nak potong rambut mcm kakaknye...blh bg alasan dalam loghat kedah..'adik ssh kalau nak tidoq malam kena selak rambut kat belakang...kakak sng ja tidoq...xpyh selak rambut, mama adik nk kerat rambut'..kesian kat dia...mama dia pujuk pastu ok...but Nurin Fatehah so cute wif her new style hair...congrats...!!!:)


Rambut Nurin Fatehah 'b4' potong

Deqsha

dari pandangan belakang

pandangan sisi kanan

pandangan sisi kiri

pandangan depan
sicomel Nurin Fatehah

Earth Hour...WE CAN DO IT..!!!!

Earth Hour merupakan acara tahunan yang diadakan oleh Tabung Alam Sedunia WWF, disambut pada hari Sabtu terakhir pada bulan Mac, yang mahukan kediaman dan pejabat untuk mematikan lampu yang tidak digunakan dan peralatan elektrik yang tidak digunakan selama satu jam untuk membangkitkan kesedaran ke atas perubahan iklim. Dikendalikan oleh WWF Australia dan Sydney Morning Herald pada 2007 & mendapat sokongan dunia pada 2008.

Google Goes Dark for Earth Hour
between involved country with earth hour


Sambutan seluruh dunia

Di Sydney, Australia, akhir Earth Hour disambut dengan pertunjukan bunga api.
[22]
Istana kerajaan
Danish, Amalienborg Palace dan GrĂ¥sten Palace, digelapkan atas arahan Ratu.[23]
Nelly Furtado mengadakan konsert bebas di Nathan Philips Square di Downtown Toronto untuk meraikan Earth Hour.[24]
Di Toronto, Ontario, Environmental Outreach Team dari mahasiswa
Universitas York menjalankan sesi maklumat Earth Hour pada keesokan, dan York University Observatory mengadakan sesi pertunjukan tambahan.[25]
Aktiviti melihat bintang diadakan di Toronto
Ontario Science Centre dan Richmond Hill's David Dunlap Observatory.[26][27]
Astronomy Ireland menggunakan teleskop berkuasa tinggi di Phoenix Park Dublin untuk membolehkan orang ramai melihat langit pada waktu malam, yang biasanya cerah pada waktu malam.[16]
Di Tel Aviv, Israel, sebuah konsert terbuka oleh
Knesiyat Hasekhel diadakan di Rabin Square. Tenaga yang digunakan untuk konsert ini telah dijanakan oleh sekumpulan pengayuh yang menggerakkan pedal jana kuasa. Keseluruhan tenaga dibekalkan oleh jana kuasa pembakaran menggunakan minyak falafel.[28]
Di Atlanta, CEO WWF US, Carter Roberts dan Datuk Bandar Atlanta, Shirley Franklin secara simbolik menekan suis raksasa yang disiarkan secara langsung di televisyen yang memulai gelombang pemadaman lampu di bangunan di bandar itu.
Di San Francisco, satu acara umum yang diadakan oleh WWF telah dihadiri oleh Datuk Bandar Gavin Newsom, pemain skateboard sekaligus meraih pingat emas Brian Boitano, Grateful Dead drummer Mickey Hart dan artis lain. Mereka berkumpul untuk menyaksikan lampu dipadamkan, mendengar muzik dari Jason Damato.
· Earth Hour merupakan acara tahunan yang diadakan oleh
Tabung Alam Sedunia WWF, disambut pada hari Sabtu terakhir pada bulan Mac, yang mahukan kediaman dan pejabat untuk mematikan lampu yang tidak digunakan dan peralatan elektrik yang tidak digunakan selama satu jam untuk membangkitkan kesedaran ke atas perubahan iklim. Dikendalikan oleh WWF Australia dan Sydney Morning Herald pada 2007,[1] dan mendapat sokongan dunia pada 2008.



Thursday, March 26, 2009

Picnic wif my lovely family...

balik kampung baru2 ni 13-17 Feb....pergi picnic dgn family dekat kebun...mmg best giler smpi 2 hari berturut2 pergi...msk nasi pun guna dapur kayu, bakar ikan, rebus ulam, goreng ikan, buat samal belacan, & ade satu yg paling special mar buat sambal petai...huhu...mmg dapat sambutan..kitaorg satu family kerjasama msk & bahagi2kan tugas msg2...deqsha & kakanya nurin sibuk main buai. Byk btol peel dorg skjp buai 2 tinggi la, skjp buai 2 rendah sgt la...penat tok wan melayan dorg..tapi tokwan xpernah mengeluh dia syg cucunye lbh dr anak2nya....:), dah siap hidang mkn ramai...ade yg mkn guna daun pisang...mmg tradisonal hbs la...

masa ni baru sampai nurin fatehah siap posing kat tingkat kete tokwan...

ni la dangaunye...(ayah buat sendiri)

sempat posing..

adik fadzil...my younger brother

ikan sungai ayah tangkap sendiri guna jala...

pemandangan kat kebun ayah

kelapa sawit dah mengeluarkan hasil

pokok salak & pokok terung

ikan grg air tawar

ikan sardin

petai bakar & masak asam kunyit

ikan kembung bakar

ulam2

sotong & ulam labu

masak air

mak ngah ambl kunyit hidup

nangka


ayah kopek nangka



kunyit hidup, petai & sambal belacan

nasi & ikan bakar


kak jah tumbuk kunyit

petai yg dibuat oleh mar sendiri....:-)

mak & adik

ngah mkn...berseleranya....!!!

sambil masak sempat pl dorg berposing...

kasih seorang tokwan...

nurin fatehah posing

deqsha pun nak posing jg...

deqsha yg cute...

deqsha happy sgt dpt naik buai



sygnye dia kat deqsha...(ank kesayangan la kot...)